klockia logga

Varukorgen är tom

Hem / KUNDTJÄNST / Om oss

Ett klockföretag från 1946 i Havdhem socken på södra Gotland av Karl-Erik Tell, välutbildad urmakare och sedermera optiker. Efter några år i Havdhem flyttades företaget till dåvarande Slite Köping på norra Gotland. Där börjar sonen Roland Tell efter leg.optikerexamen sin yrkesutövning.

Jens övertar 2004 urmakardelen och öppnar en butik med fokus på klockor.

2008 öppnade vår första hemsida med webshop och såg fram emot många nya kunder. Vår målsättning med hemsidan var att kunna erbjuda ett så komplett sortiment av klockor till både våra befintiga samt alla nya kunder.

Med all erfarenhet från vår första webbshop skapas nu 2010 en mer avancerad e-butik med många fler och större möjligheter. Dessa möjligheter kommer innebära att vi kommer kunna jobba med ett bredare sortiment på ett mer översiktligt sätt. Vi kopplar även ihop vårt lager och hemsidan och presenterar lagersaldo och leveranstid vid varje produkt.

2016 växer Klockia ur butiken på Österväg 1 och öppnar en ny större butik på Hästgatan 24 i Visby, bara 50 meter från den förra butken.

1946 Tell Ur & Optik grundas i Havdhem socken på södra Gotland av Karl-Erik Tell, välutbildad urmakare och sedermera optiker. Efter några år i Havdhem flyttades företaget till dåvarande Slite Köping på norra Gotland. Där börjar sonen Roland Tell efter leg.optikerexamen sin yrkesutövning.

1971 Karl-Erik och Roland flytta åter sin verksamhet. Denna gång flyttar man till centrala Visby precis utanför Österport, där företaget än idag finns. 

1977 Roland med frun Eva tar över företaget. 

1993 Motalasonen Jens Ahlander tar efter urmakarexamen och gesällbrev från Schweiz anställning hos familjen Tell. 

2004 Jens övertar urmakardelen, öppnar en butik med fokus på klockor. 

2008 Vi öppnade vår första hemsida med webshop och såg fram emot många nya kunder. Vår målsättning med hemsidan var att kunna erbjuda ett så komplett sortiment av klockor till både våra befintiga samt alla nya kunder.   

2010 Med all erfarenhet från vår första webbshop skapas nu en mer avancerad e-butik med många fler och större möjligheter. Dessa möjligheter kommer innebära att vi kommer kunna jobba med ett bredare sortiment på ett mer översiktligt sätt. Vi kopplar även ihop vårt lager och hemsidan och presenterar lagersaldo och leveranstid vid varje produkt.

2016 Klockia växer ur butiken på Österväg 1 och öppnar en ny större butik på Hästgatan 24 i Visby, bara 50 meter från den förra butken.

Brigitt Illi

Brigitt är från Schweiz och flyttade i augusti 2016 till Sverige.
Hon arbetade i mer än 10 år som inköpare hoss en av de största ur och smyckeskedjorna i Schweiz innan hon flyttade till den franska delen av landet för att arbeta för Certina som internationell PR-chef.

På fritiden gillar hon att spendera tid i naturen med sin hund Bella. Hon älskar djur, naturen, snön och naturligtvis snowboard och skidåkning.

I vårt företag tar hon hand om de nya marknaderna och nya varumärkena.

Maila Brigitt på: brigitt@klockia.se

Jens Ahlander

Efter urmakarexamen gick resan till Schweiz för jobb i det förlovande landet. 2003 tog jag över ett familjeägt Klockföretag I Visby. Sedan dess utvecklat företaget till ett modernt Urmakeri och smyckes butik. 2008 tog vi steget ut internet och den resan har bara börjat. Jag gillar att vara med min familj resa, spela golf och tennis.

Maila Jens på: jens@klockia.se

Pawel Petersen

Pawel jobbar dagligen med kundservice och för att ge er kunder all den hjälp ni önskar.

Utanför jobbet är det familjen och en stor kärlek för matlagning som tar upp Pawels tid.

Maila Pawel på: info@klockia.se

Mathias Kilman

jobbar med underhåll av hemsidan och diverse arbete som har med e-handel att göra. 

Mathias försöker komma ut med kameran i naturen så ofta han hinner när han inte umgås med sin fru och deras två barn.

Maila Mathias på: mathias@klockia.se

Partners:

Minst 1 års garanti

 Fysisk butik

 60 dagar öppet köp

KONTAKT

Klockia / Gotlands Ur AB | Hästgatan 24, 621 56 Visby | Sweden 
» E-post: info@klockia.se
» Om företaget

Telefon: 0498 - 27 12 90

Öppettider kundtjänst: Mån - Tor: 9.00 - 16.00

Öppettider i butiken:
Mån - Fre: 10.00 - 17.00
Lör: 11.00 - 14.00
Sön & övriga helgdagar: Stängt

NYHETSBREV & KAMPANJER

Fyll i din e-postadress och ta del av nyheter, kampanjer före alla andra.

FÖLJ OSS PÅ:

                  

LEVERANS VIA:

BETALA MED:

klarna betalloggor

Copyright © 2003 - 2024 Gotland Ur AB, all rights reserved    |  » Sitemap   |  » Cookies / GDPR