klockia logga

Varukorgen är tom

Ett par som är ute och reser vid coloseum i Rom

Topp 10 Klockor som passar på resan

Vilken klocka passar bäst för din resa?

Att välja rätt klocka för resan kan vara lika viktigt som att packa passet. En pålitlig, funktionell och stilren klocka kan göra din resa både smidigare och mer njutbar. Men vad bör man tänka på när man väljer en resevänlig klocka? I detta inlägg går vi igenom några av de bästa alternativen och svarar på vanliga frågor kring resevänliga klockor.

När du är ute på resa vill du ha en klocka som är pålitlig och anpassad efter dina behov. Här är några nyckelfaktorer att tänka på:

Funktionalitet

En bra resklocka bör ha flera tidszoner, alarmfunktioner och en tydlig display. Klockor som Garmin Fenix och Casio G-Shock är populära val tack vare sina avancerade funktioner och hållbarhet.

Hållbarhet

Resor kan vara tuffa för klockor, så det är viktigt att välja en modell som klarar av påfrestningar. Vattentäthet och stöttålighet är två egenskaper att prioritera. Casio G-Shock-serien är känd för sin robusthet och kan vara ett utmärkt val.

Batteritid

En lång batteritid är ett måste, särskilt om du reser till avlägsna platser utan tillgång till el. Solcellsdrivna klockor som Seiko Prospex Solar är ett bra alternativ eftersom de laddas av både naturligt och artificiellt ljus.

Design

Självklart vill du att din klocka ska se bra ut också. Klockor som Frank Palmer kombinerar funktion och stil, vilket gör dem perfekta för både affärsresor och semester.

Vattentäthet

Klockor med en vattentäthet på 3-5 BAR kan motstå vardagligt vattenexponering, till exempel lätt regn eller stänk vid handtvätt. Klockor med en vattentäthet på 10 BAR är lämpliga för aktiviteter som simning och snorkling. Klockor med en vattentäthet på 20 BAR eller mer är utformade för mer extrema vattenaktiviteter och professionellt dykande.

Hem / SENASTE OM KLOCKOR OCH SMYCKEN / Topp 10 Klockor som passar på resan

Att förbereda sig inför en resa kan vara både lite skrämmande och otroligt spännande. Det är inte ovanligt att gå omkring med den gnagande känslan av att ha glömt något, vare sig det handlar om din mobiltelefon, mobilladdare, plånbok eller deodorant. Vi har alla varit där. Den oundvikliga stressen försvinner inte bara för att vi når vår resedestination heller – plötsligt måste vi hålla koll på alla de turer vi har förbokade.

Vi vill också se till att vi vaknar i tid, och det finns så mycket mer. Men för att undvika att ta med oss stress på semestern, varför inte investera i en högkvalitativ reseklocka? Den hjälper dig att komma ihåg allt viktigt. Allt du behöver göra är att luta dig tillbaka och slappna av.

Reseklockor kan vara otroligt användbara när du är ute i världen, vilket är anledningen till att vi har satt ihop denna produktguide för att hjälpa dig hitta den bästa reseklockan för dig.

SE ALLA VÅRA FÖRSLAG PÅ RESEKLOCKOR NEDANFÖR

SEIKO 5 Sports Automatic GMT 42.5mm

Seiko 5 Sports Automat klocka med GMT funktion för att visa olika tidzoner

42.5mm | GMT | Automat 4R34 | 10 BAR

Ge dig ut på ditt nästa äventyr med Seiko 5 Sports herrklocka på din handled. Denna klocka är designad för den globala resenären som kräver både stil och funktion. Med en elegant urtavla och rostfritt stål i silver, är den både hållbar och snygg. Hardlexglaset skyddar mot repor, medan den vattentäta konstruktionen (10 BAR) gör den perfekt för simning och bad.

Automatverket med kaliber 4R34 håller dig punktlig, och den praktiska funktionen för en andra tidszon (GMT) gör det enkelt att hålla koll på tiden hemma när du är på resande fot. Datumvisningen säkerställer att du alltid har koll på din resplan, oavsett var du befinner dig. Med en diameter på 42,5 mm och en vikt på endast 116 g, är Seiko 5 Sports bekväm att bära hela dagen.

Gör din nästa resa till en stilfull upplevelse med Seiko 5 Sports herrklocka – din perfekta resekompanjon.

MER INFO

CASIO G-Shock Solar GW-M5610U-1ER

Casio G-Shock digital klocka med alla funktioner du kan behöva inför resan

43mm | Solcellsladdning | Radiosignalmottagning | 20 BAR

Ta med dig Casio G-Shock på ditt nästa äventyr och res med trygghet. Denna robusta klocka är byggd för att tåla tuffa förhållanden och är idealisk för den äventyrlige resenären. Med en svart urtavla och hartsboett samt armband, kombinerar den hållbarhet och stil.

Den är vattentät upp till 20 BAR, perfekt för alla dina vattenaktiviteter. Solenergiladdning och digitalt quartzverk säkerställer att du aldrig behöver oroa dig för batteribyten. Med funktioner som datum, dag, tidtagning, larm och belysning är du alltid förberedd, oavsett tid på dygnet. Den praktiska funktionen för en andra tidszon hjälper dig att hålla koll på tiden hemma.

Med en diameter på 43 mm, höjd på 47 mm och en vikt på endast 51,7 g, är den både lätt och bekväm att bära. Casio G-Shock är den perfekta följeslagaren för alla dina resor – robust, pålitlig och alltid redo.

MER INFO

GARMIN FENIX

Garmin fenix smartklockor i olika färger som passar bra till resor

42mm till 51mm | Solcellsladdning | GPS | 10 BAR | Smartfunktioner

Ge dig ut på dina äventyr med Garmin Fenix, en mångsidig klocka för både damer och herrar. Med sin eleganta boett av fiberförstärkt polymer och rostfritt stål, kombinerar den både stil och hållbarhet. Power Sapphire-glaset skyddar den högupplösta MIP-skärmen (1.2 tum, 240 x 240 pixels), vilket gör den perfekt för både stadsresor och naturäventyr.

Den vattentäta konstruktionen (10 BAR) innebär att den är redo för simning och andra vattenaktiviteter. Med imponerande batteritid – upp till 11 dagar i smartwatch-läge och upp till 46 timmar med solenergi i GPS-läge – kan du lita på att Garmin Fenix håller hela resan.

Klockan erbjuder också praktiska funktioner som datum, dag, tidtagning, larm och belysning, samt möjlighet att visa en andra tidszon, vilket gör den idealisk för globala resenärer. Garmin Fenix är din perfekta resekompanjon, designad för att hålla dig på rätt spår oavsett var världen tar dig.

MER INFO

HAMILTON Khaki Aviation X-Wind GMT Chrono Quartz

Hamilton Khaki Aviation med kronograf och gmt

46mm | GMT | Kronograf | Quartz | 10 BAR

Förbered dig på ditt nästa äventyr med Hamilton Khaki Aviation. Denna stilfulla klocka är perfekt för resenärer som värdesätter både funktion och elegans. Med en grön urtavla och arabiska siffror är den både lättläst och unik. Boetten och armbandet i rostfritt stål i silver ger en tidlös och robust design.

Utrustad med safirglas för överlägset skydd mot repor och en vattentäthet på 10 BAR, klarar Khaki Aviation både bad och simning. Klockan har ett analogt quartzverk som garanterar exakt tidhållning. Praktiska funktioner som datumvisning, tidtagning och en andra tidszon gör att du enkelt kan hålla koll på både din egen och hemmatid när du är på resande fot.

Med en diameter på 46 mm och en tjocklek på 14 mm är den en kraftfull och pålitlig följeslagare på alla dina resor. Låt Hamilton Khaki Aviation bli din trogna resepartner, designad för att hålla dig organiserad och elegant under alla dina äventyr.

MER INFO

TISSOT Seastar 1000 Powermatic 80 40mm

Tissot Seastar med automatverk med strand och hav i bakgrunden

40mm | Datum | Automat | 30 BAR

För dina äventyr, välj Tissot Seastar – en perfekt kombination av stil och funktionalitet. Den turkosa urtavlan med punktindex är både iögonfallande och sofistikerad. Med safirglas och antireflexbehandling får du optimal synlighet och skydd mot repor.

Boetten och armbandet i rostfritt stål i silver tillsammans med en svart glasring ger en tidlös och elegant look. Tissot Seastar är vattentät upp till 30 BAR, vilket gör den idealisk för alla dina vattenaktiviteter. Automatverket och datumvisningen säkerställer att du alltid har koll på tiden, oavsett var du befinner dig.

Med en diameter på 40 mm och en tjocklek på 12,5 mm, är den bekväm att bära och väger bara 148 g. Låt Tissot Seastar bli din pålitliga partner på resan – en klocka som kombinerar exceptionell funktionalitet med lyxig design, så att du kan njuta av varje ögonblick på dina äventyr.

MER INFO

CERTINA DS Action GMT 41mm

Certina DS Action GMT med svart tavla ligger ner i vatten

41mm | Datum | GMT | Automat | 20 BAR

Certina DS Action GMT är din perfekta reskamrat för alla äventyr. Med sin robusta design och elegant urtavla med punktindex erbjuder denna klocka både stil och pålitlighet. Safirglaset med antireflexbehandling ger överlägset skydd mot repor och säkerställer klar sikt under alla förhållanden.

Boetten i rostfritt stål i silver, tillsammans med det matchande armbandet, ger en hållbar och tidlös look. Glasringen ger en sportig touch till designen. Certina DS Action GMT är vattentät upp till 20 BAR, vilket gör den perfekt för simning och vattensporter.

Automatverket med kaliber POWERMATIC 80.661 och funktioner som datumvisning och en andra tidszon, håller den dig punktlig och organiserad på resan. Med en diameter på 41 mm och en vikt på 195 g är den både robust och bekväm att bära under långa resdagar.

Certina DS Action GMT är mer än bara en klocka – den är en pålitlig följeslagare som gör att du kan fokusera på att njuta av varje ögonblick på dina äventyr runt om i världen.

MER INFO

CASIO G-Shock G-Lide Beach Nostalgia

Casio G-Shock sommarklocka med strand och hav i bakgrunden

40mm | Datum | GMT | Larm | 20 BAR

Ta med dig Casio G-Shock på din nästa resa och var redo för alla äventyr som väntar. Denna klocka är tillverkad av biobaserad plast i en uppfriskande orange färg som sticker ut. Med en diameter på 40 mm och en vikt på endast 41 g är den lätt och bekväm att bära under hela dagen.

G-Shock är vattentät upp till 20 BAR, vilket gör den perfekt för simning och andra vattensporter. Den har också en imponerande batteritid på upp till 7 år, vilket eliminerar behovet av frekventa batteribyten under din resa. Det digitala quartzverket säkerställer exakt tidhållning, medan funktioner som datum, dag, tidtagning, larm och belysning gör den otroligt praktisk i alla situationer.

Med möjligheten att visa en andra tidszon kan du enkelt hålla koll på tiden hemma och på din resmål samtidigt. Casio G-Shock är mer än bara en klocka – den är din pålitliga partner som hjälper dig att hålla ordning på tiden och njuta av varje ögonblick på din resa. Välj G-Shock för dess hållbarhet, funktionalitet och stil som passar perfekt till äventyrliga resenärer som dig.

MER INFO

GARMIN VENU

Alla olika färger på Garmin Venu på rad mot vit bakgrund

40mm till 45mm | Inbyggd musikspelare | GPS | 5 BAR | Smartfunktioner

Ge dig ut på ditt nästa äventyr med Garmin Venu, en smartwatch som kombinerar stil och prestanda för både damer och herrar. Med sin AMOLED-skärm och valfritt alltid på-läge får du en fantastisk visuell upplevelse med skarp 454 x 454 pixlar upplösning. Boetten i fiberförstärkt polymer och rostfritt stål i ger en modern och elegant touch.

Garmin Venu är vattentät upp till 5 BAR, vilket gör den lämplig för simning och vardagsbruk. Den har en imponerande batteritid på upp till 14 dagar i smartwatchläge och upp till 11 timmar med GNSS-läge för alla system med musik, vilket ger dig frihet att utforska utan att behöva oroa dig för batteritiden.

Med funktioner som datum, dag, tidtagning, larm och belysning håller Garmin Venu dig organiserad och informerad under hela resan. Det lätta silikonarmbandet är bekvämt att bära och ger en sportig look som passar alla tillfällen.

Garmin Venu är mer än bara en klocka – den är din personliga guide och träningspartner som hjälper dig att maximera din resa. Upplev friheten med Garmin Venu och ta dina äventyr till nya höjder med stil och precision.

MER INFO

Withings Scanwatch Light

Withings hybrid smartwatch på kvinna vid poolen och en på en man med vit skjorta

37mm | Pulsmätare | Bluetooth | 5 BAR | Häslofunktioner

Med Withings Scanwatch är du redo att ta dig an världen med stil och teknisk precision. Denna hybrida smartwatch är perfekt för både damer och herrar och kombinerar elegans med avancerad funktionalitet. Den svarta urtavlan med streckindex och Corning Gorilla Glass 3 ger inte bara en imponerande estetik utan också hållbarhet mot repor och stötar.

Med en diameter på 37 mm och boett i rostfritt stål i silver, erbjuder Scanwatch en smidig och modern design. OLED-display med 282 PPI garanterar tydlig visning av information och med vattentäthet upp till 5 BAR kan du bära den med förtroende även under vattenaktiviteter.

Scanwatch drivs av ett hybrid urverk som kombinerar det bästa från både analog och smartwatch världar. Med upp till 30 dagars batteritid och snabb laddning på endast 2 timmar kan du fokusera på din resa utan att oroa dig för batteriet tar slut.

Denna smarta klocka är mer än bara ett armbandsur, den håller dig uppkopplad och organiserad med funktioner som datum, tidtagning och meddelandehantering. Med ett armband som är både bekvämt och stilrent, är Withings Scanwatch den perfekta reskamraten för din nästa äventyrsfyllda resa.

MER INFO

LONGINES HydroConquest Automatic GMT

Longines HydroConquest med GMT svart armband mot svart bakgrund

41mm | Datum | GMT | Automat | 30 BAR

Longines HydroConquest är den ultimata klockan för äventyrsresenärer som kräver både stil och prestanda. Med en robust design och avancerade funktioner är den redo att följa med dig vart än resan tar dig. Den svarta urtavlan med streckindex, safirglas med antireflexbehandling och vattentäthet upp till 30 BAR gör den idealisk för alla vattenaktiviteter, från snorkling till djuphavsdykning.

Boetten i keramik och rostfritt stål i silver, tillsammans med glasringen och det bekväma gummiarmbandet eller natoarmbandet, ger Longines HydroConquest en sportig och elegant look. Med en diameter på 41 mm och en tjocklek på 13 mm är den både imponerande och praktisk för daglig användning.

Automatverket med kaliber L844 och funktioner som datumvisning och en andra tidszon gör att du alltid håller koll på tiden, oavsett var du befinner dig i världen. Longines HydroConquest är mer än bara en klocka, den är din pålitliga partner på resan, redo att möta alla utmaningar och äventyr med stil och precision.

Låt Longines HydroConquest bli din trogna följeslagare på dina äventyr, oavsett om det är på land eller under havet. Upplev äkta frihet och äventyr med Longines, där stil möter prestanda för den moderna resenären.

MER INFO

Vad är klockan hemma i Sverige: KLOCKOR MED GMT-FUNKTION

För dagar på stranden och i vattnet: VATTENTÄTA KLOCKOR

När batteriet inte får ta slut: SOLCELLSDRIVNA KLOCKOR

Kom upp på morgonen: VÄCKARKLOCKOR

Seiko

Lagerstatus-ikon

I lager

SEIKO Väckarklocka - Svart/Silver

QHK060A

Vårt pris: 

598

kr

Seiko

65 mm

Lagerstatus-ikon

I lager

SEIKO Väckarklocka - Silver

QHE196S

Vårt pris: 

348

kr

Seiko

10 cm

Lagerstatus-ikon

I lager

SEIKO Väckarklocka - Silver/Svart

QHK060S

Vårt pris: 

498

kr

Seiko

Lagerstatus-ikon

I lager

SEIKO Väckarklocka - Svart

QHK060J

Vårt pris: 

598

kr

Seiko

11 cm

Lagerstatus-ikon

I lager

SEIKO Väckarklocka - Grön/Svart

QHE195M

Vårt pris: 

398

kr

Seiko

11 cm

Lagerstatus-ikon

I lager

SEIKO Väckarklocka Svart/Vit

QHE195K

Vårt pris: 

398

kr

Seiko

10 cm

Lagerstatus-ikon

I lager

SEIKO Väckarklocka - Svart

QHE198K

Vårt pris: 

398

kr

Seiko

10 cm

Lagerstatus-ikon

I lager

SEIKO Väckarklocka - Svart

QHK060K

Vårt pris: 

498

kr

Seiko

6.5 cm

Lagerstatus-ikon

I lager

SEIKO Väckarklocka - Svart

QHE196K

Vårt pris: 

348

kr

Seiko

10 cm

Lagerstatus-ikon

I lager

SEIKO Väckarklocka - Silver/Svart

QHE198S

Vårt pris: 

398

kr

Vanliga frågor och svar

Vilken klocka är bäst för långdistansflygningar?

En klocka med flera tidszoner, som Seiko Astron, är idealisk för långdistansflygningar. Den justerar sig automatiskt till din nya tidszon och har en lång batteritid.

Vad är fördelen med en solcellsdriven klocka?

Solcellsdrivna klockor, som Casio Wave Ceptor, laddas upp av både naturligt och artificiellt ljus, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att batteriet ska ta slut under resan.

Är smartklockor bra för resor?

Ja, smartklockor som Garmin och Coros kan vara mycket användbara för resor tack vare deras GPS-funktioner, hälsoövervakning och möjlighet att ta emot meddelanden. Dock kan deras batteritid vara en begränsning jämfört med traditionella klockor.

Hur viktig är vattentäthet för en resklocka?

Vattentäthet är mycket viktigt, särskilt om du planerar att simma, snorkla eller utforska platser med hög luftfuktighet. Klockor som Frank Palmer och ORIS erbjuder hög vattentäthet och är pålitliga under alla förhållanden.

Att välja rätt klocka för din resa handlar om att hitta en balans mellan funktionalitet, hållbarhet och stil. Genom att noggrant överväga dina behov och preferenser kan du hitta den perfekta följeslagaren för dina äventyr.

Vattentät Tissot Seastar klocka med blå tavla, svart vridring och armband i rostfritt stål

Tissot Seastar Sommarklockor

En av sommarens hetaste klockor Kombinationen av schweizisk precision och modern teknik i en stilren dykklocka som är perfekt för so…

Klockor från Fossil

Populärt val för den som söker stil och kvalité Kombination av tidlös design med modern funktionalitet, vilket gör Fossil till ett stilfullt val för…

MICHAEL KORS - Tidlösa smycken

Det ultimata valet för den sofistikerade individen. Det är inte bara en investering i stil utan också ett uttryck för personlig smak och raffinement, so…

tre klockor i rostfritt stål med olika färger på tavlorna ligger på en blå filt bredvid en halmhatt

Perfekta Klockor för Sommaren

Hitta Din Perfekta Sommarklocka: Från Swatch till Seiko Utforska de bästa klockorna för sommaren från populära varumärken som Swatch, Casio, Garmin, Tissot,…

Bröllopspresent Klockor och Smycken som symbol för evig kärlek

En tidlös tradition för att fira kärleken Att välja rätt bröllopspresent kan vara en utmaning. Klockor och smycken har alltid stått som symbol…

pulsklocka En pulsklocka är inte bara en accessoar utan också en ovärderlig träningspartner

Pulsklocka maximera din träning

Allt du behöver veta Upptäck fördelarna, funktionerna och hur du väljer rätt modell En pulsklocka är inte bara en accessoar utan också en ovärderlig träningspartner. Med avancerad tekn…

SWATCH Art Journey 2024 - Tate

Swatch X Tate Gallery Collection I samarbete med de berömda Tate-gallerierna firar Swatch en sann resa genom tid, genre och självuttr…

smart klocka kvinna pekar på skärmen på en smart klocka

Smart Klocka

Upptäck den smarta klockans potential: Revolutionera ditt liv idag En guide till smart klocka och dess oändliga möjligheter. Den smarta klockan har kommit långt sedan…

Tveka att inte höra av dig till oss om du vill ha hjälp med att hitta rätt klocka till just dig eller en vän. Du når oss via info@klockia.se, 0498 27 12 90 eller att besöka butiken i Visby. Missa inte heller vår nyhetssida där vi lägger upp nyheter varje vecka.

Minst 1 års garanti

 Fysisk butik

 60 dagar öppet köp

KONTAKT

Klockia / Gotlands Ur AB | Hästgatan 24, 621 56 Visby | Sweden 
» E-post: info@klockia.se
» Om företaget

Telefon: 0498 - 27 12 90

Öppettider kundtjänst: Mån - Tor: 9.00 - 16.00

Öppettider i butiken:
Mån - Fre: 10.00 - 18.00
Lör: 10.00 - 15.00
Sön & övriga helgdagar: Stängt

NYHETSBREV & KAMPANJER

Fyll i din e-postadress och ta del av nyheter, kampanjer före alla andra.

FÖLJ OSS PÅ:

                  

LEVERANS VIA:

BETALA MED:

klarna betalloggor

Copyright © 2003 - 2024 Gotland Ur AB, all rights reserved    |  » Sitemap   |  » Cookies / GDPR